Ajuntament de Barcelona
Start Webmap Documents Newsletter Contact Opinion

Presentation | Urban Innovation | Economic Innovation | Social Innovation
Current affairs | Public contracting | Join
Start arrow Press Room-News arrow Inauguren el 'Twentytú', un hotel de baix cost al 22@
Press Room
Inauguren el 'Twentytú', un hotel de baix cost al 22@
Print E-mail a friend
La constructora barcelonina Brilten ha invertit set milions d'euros en aquest nou equipament hoteler, que comptarà amb 2.500 m², 4 plantes, 62 habitacions i 240 llits, i preus per nit d'entre 18 i 22 euros.L
'hotel Twentytú va obrir ahir les seves portes al públic amb una inauguració que va estar presidida per Ignasi Uñó, d'Innovat Hotels, i a la que va assistir el Tinent d'Alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni VIves, entre d'altres. El 'Twentytú' és un nou ecohostel high-tech ubicat al districte 22@ que s'ha convertit en el primer establiment hoteler de la ciutat que rep la certificació europea A d’eficiència energètica. Es tracta d’un establiment que desenvolupa un nou concepte d’allotjament urbà destinat a persones que visitin la ciutat de Barcelona amb el denominador comú de l’interès pel disseny, l’ús de les noves tecnologies i el medi ambient i per crear vincles amb altres viatgers.

L’hostel, ubicat al carrer de Pamplona 114-116, està concebut com a una icona “low cost” que incorpora l’eficiència energètica i l’ús de les noves tecnologies com a elements diferenciadors, estenent el concepte de Smart City al sector de l’hostaleria de baix cost.  El 'Twentytú' és un edifici de quatre plantes (PB+ 4) que incorpora climatització centralitzada mitjançant Districlima, façana ventilada amb finestres de vidre amb un alt percentatge d’absorció de la llum solar, domotització de tota la instal·lació tant de il·luminació com de clima, recuperació d’aigües grises, sistemes amb temporització i estalvi d’aigua, i recollida pneumàtica de residus.

Tot el sistema d’instal·lacions està monitoritzat en pantalles i s’han instal·lat uns mecanismes ‘smartwatt’ que permeten la lectura de consums i potències per línies independents per poder-los optimitzar. La il·luminació de l’edifici està dotada de tecnologia led i les habitacions disposen de regulador de llum adaptat als nivells d’il·luminació natural del dia. La recepció disposa d’un quiosc d’auto check in per a l’obtenció automàtica de les targetes de les habitacions.Tot l’edifici disposa de wifi.

'Twentytú' inclou 264 llits distribuïts en 62 habitacions, cuina comunitària on es donarà a conèixer la cuina autòctona mitjançant activitats, solàrium chill-out amb vistes privilegiades sobre la ciutat, un espai polivalent amb ordinadors que permet acollir també esdeveniments i a on es troben uns grans monitors des d'on es promocionarà la ciutat de Barcelona i els esdeveniments que s’hi realitzin, cafeteria, sala d’estar, biblioteca, sales de retroprojecció, etc. El hostel és membre actiu de l’associació 22@Networking de promoció del Districte.


Members of:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCIOpenLivingLabs Living Labs Global© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Credits · Opinion · Contact