Ajuntament de Barcelona
Start Webmap Documents Newsletter Contact Opinion

Presentation | Urban Innovation | Economic Innovation | Social Innovation
Current affairs | Public contracting | Join
Start arrow Press Room-News arrow El 22@ estrena els primers habitatges en dret de superfície connectats a la xarxa Districlima
Press Room
El 22@ estrena els primers habitatges en dret de superfície connectats a la xarxa Districlima
Print E-mail a friend
L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat 95 habitatges en dret de superfície al districte, carrer Roc Boronat, 108. L’edifici plurifamiliar és el primer a Barcelona que obté una lletra “A” en certificació energètica.Amb aquesta promoció del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMHB), Barcelona ja compta amb un parc de 200 habitatges en dret de superfícies i és la primera del 22@ connectada a la xarxa Districlima (un sistema que subministra calor per a  la distribució d’aigua calenta sanitària i es basa en l’aprofitament de vapor residual).

El dret de superfície és un nou règim de tinença que ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona per facilitat l’accés a un habitatge protegit. La propietat de l’edifici es transmet  per un període de 75 anys, però el sòl  queda en mans del Patronat Municipal de l’Habitatge. El sistema permet també accedir al lloguer d’un pis a un preu molt assequible durant 25 anys. En el temps de durada del dret de superfície l’usuari el pot transmetre en herència.

Aquesta és la 4a promoció d’habitatges en dret de superfície promoguda pel Patronat Municipal de l’Habitatge que es lliura a la ciutat. Després de les de Reina Amàlia, Tapioles, i Fluvià, la del carrer de Roc Boronat se suma a la llista d’un tipus de promoció concedida mitjançant el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona.

Els 95 nous habitatges es distribueixen en tres escales diferents i tenen una superfície d’entre 45 m2 i 78 m2, a més duna zona enjardinada a la planta baixa. L’obra té una superfície total de 12.297 m2 i un pressupost de 10.155.266€. L’alta qualificació energètica de la promoció s’ha aconseguit gràcies a la reducció de la demanada energètica i l’ús dels sistemes  d’alta eficiència. El sistema permetrà un estalvi en el consum elèctric i una reducció del 50% d’emissions de CO2. A més, els edificis incorporen altres sistemes que milloren la seva eficiència energètica: un aïllament superiors als establerts per normativa, façanes ventilades, protecció solar, mecanismes d’economitzadors d’aigua, etc.

El Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial es va posar en marxa l’any 2009. Actualment estan inscrites més de 55.500 persones. Per tenir dret als pisos de Protecció Oficial és imprescindible acreditar una residència mínima continuada de 2 anys a la ciutat i uns ingressos (per persona) superiors a 19.880,37 € i inferiors a 64.611,21€.Members of:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCIOpenLivingLabs Living Labs Global© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Credits · Opinion · Contact