Ajuntament de Barcelona
Start Webmap Documents Newsletter Contact Opinion

Presentation | Urban Innovation | Economic Innovation | Social Innovation
Current affairs | Public contracting | Join
Start arrow Press Room-News arrow L'ocupació creix un 6% en els parcs científics i tecnològics espanyols durant el 2011
Press Room
L'ocupació creix un 6% en els parcs científics i tecnològics espanyols durant el 2011
Print E-mail a friend

Els parcs científics i tecnològics espanyols van créixer més d'un 8% en número d'empreses i facturació durant el 2011 i l'ocupació és va situar en 154.187 persones, un 6% més que durant l’any 2010.

Aquestes xifres es van conèixer durant l'acte de presentació de les dades anuals de l'APTE, l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya.La segona Assemblea de l'Associació es va celebrar al Parc Científic de Leganés Tecnològic (Universitat Carlos III) el 9 de maig i va congregar uns 50 representants de parcs científics i tecnològics de tota Espanya.


Fotografia del nou Comitè Executiu presidit per Felipe Romera 

Durant l'Assemblea es va anomenar el nou Comitè Executiu i es va rubricar el conveni de col·laboració amb la Confederació de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE). El nou Comitè Executiu de l’APTE durà a terme durant els dos pròxims anys un programa d'actuacions amb cinc objectius estratègics: potenciar i desenvolupar els parcs científics i tecnològics, fomentar l'accés a nous canals de finançament, fomentar la internacionalització dels parcs, augmentar la transferència de tecnologia i la inversió en R + D i oferir nous serveis als membres de l'Associació.


L'acord, signat pel president de l'APTE, Felipe Romera, i la presidenta de CRUE, Adelaida de la Calle, intensificarà les activitats d'interrelació entre les universitats espanyoles i els parcs científics i tecnològics. El conveni inclou la creació d'un observatori de les demandes socials i el sector productiu espanyol y el reforçament de la internacionalització de les universitats a partir de l'experiència de promoció exterior dels parcs. També està prevista la planificació de mecanismes per apropar el professorat universitari al sector productiu.

Increment d'un 8,2% en la facturació i més inversió en recerca i desenvolupament

A l'Assemblea s'han presentat també les positives estadístiques anuals dels parcs científics i tecnològics. Durant el 2011 s'han instal·lat als parcs de l’APTE més de 6.000 empreses, un 8,9% més que l'any anterior. Una altra dada significativa és l’augment considerable de la facturació a les empreses dels parcs, que s'ha situat en un 8,2% més que el 2010 i ha marcat la xifra rècord de 23.254.000 d'euros facturats. Els parcs van invertir 1.200 milions d'euros en recerca i desenvolupament, la qual cosa suposa al voltant del 9% de la inversió destinada en  R+D a tot l’Estat.

Per sectors, de l'estadística de l'APTE es desprèn que les tecnologies de la informació i comunicació i les empreses d'enginyeria, consultoria i assessoria segueixen liderant els sectors productius en parcs tecnològics i científics. Aquests sectors suposen el 23 i el 14%, respectivament, de la producció total.

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (www.apte.org) es va crear l’any 1988 com una associació sense ànim de lucre que tenia com a objectiu principal la renovació i diversificació de l'activitat productiva, el progrés tecnològic i el desenvolupament econòmic. Actualment  compta amb 77 parc membres, repartits per tot Espanya.Members of:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCIOpenLivingLabs Living Labs Global© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Credits · Opinion · Contact