Ajuntament de Barcelona
Start Webmap Documents Newsletter Contact Opinion

Presentation | Urban Innovation | Economic Innovation | Social Innovation
Current affairs | Public contracting | Join
Start arrow Press Room-News arrow Trias: La central energètica de Tànger, un exemple de l’aposta de Barcelona per les smart cities
Press Room
Trias: La central energètica de Tànger, un exemple de l’aposta de Barcelona per les smart cities
Print E-mail a friend

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dimecres que “la nova central energètica de Tànger és un exemple real de la nostra aposta per ser referent de les smart cities, d’urbanisme sostenible i intel·ligent”.
Durant la inauguració de la nova central de producció del districte 22@ que garanteix el creixement de la xarxa urbana de fred i calor de Districlima a Barcelona, l’alcalde ha agraït “l’aposta claríssima de GDF SUEZ Energy, de Districlima i de la divisió de Xarxes Cofely de fer de Barcelona una ciutat sostenible, que es gestiona de manera intel·ligent”.


“És un exemple de que estem fent coses reals, que volem que aquesta xarxa de distribució de fred i calor que va néixer el 2004 amb la central del Fòrum, s’estengui per tota la ciutat en un clar exemple del que és la nostra aposta per les smart cities”, ha dit l’Alcalde.

Trias ha assegurat que “aquesta aposta la fem amb una estreta col·laboració público-privada, més necessària que mai en moments de dificultat econòmica, però on també es demostra que tenim empenta suficient per seguir fent coses”.

La planta Tànger, que ha suposat una inversió de 15 milions d’euros, és la segona de les centrals d’alta eficiència energètica de la xarxa urbana de calor i fred concebuda, realitzada i explotada per Districlima per a la seva utilització en calefacció, climatització i aigua calenta sanitària. La primera d’elles fou la central Fòrum, en servei des de 2004, que permet la producció de calor i fred aprofitant el vapor generat en la combustió de residus sòlids urbans de la planta incineradora de Tersa i que utilitza l’aigua de mar per refrigera els seus equips de producció.

La central Tànger està pensada per cobrir les puntes de demanda de la xarxa i eliminar així el risc que suposa la dependència d’un únic punt de subministrament. La central disposa d’un avançat sistema d’acumulació de gel, que permet la producció eficient d’energia en els períodes de baixa demanda i el seu emmagatzematge fins a que necessiti ser distribuïda. D’aquesta manera es consolida el creixement de la xarxa Districlima, maximitzant la seva fiabilitat i eficiència. Veure nota de premsa adjunta de la nova central de producció energètica Tànger.


Members of:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCIOpenLivingLabs Living Labs Global© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Credits · Opinion · Contact