Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow Resum del 22@Update Breakfast desembre 2011
Resum del 22@Update Breakfast desembre 2011
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
22@Comunitat xarxa de professionalsL’any 2004 un conjunt d’empreses representades al districte 22@Barcelona es van unir per crear el 22@Network. Volien ser un agent actiu del districte i el motor de les iniciatives de les empreses associades. El coneixement seria el principal motor de recurs productiu. L’any 2006 l’associació va començar a agafar forma fins arribar al moment actual, quan el 22@Network ja compta amb més d’un centenar d’empreses sòcies que es beneficien de les sinergies que es produeixen entre elles. T-Systems, GTD, Institut Català de Tecnologia, UOC, UPF i Indra van ser algunes de les entitats o empreses que van veure la necessitat d’estar en el projecte.

L’edició del 22@Update Breakfast de desembre es va centrar en les xarxes socials i l’estratègia de creació d’una comunitat on-line com la que ha dut a terme durant els últims anys el 22@Network. Van donar la Benvinguda a la trobada Joaquim Olivé, vicepresident de 22@Network i Josep M. Piqué, Ajuntament de Barcelona, qui va ressaltar que el combinat d’empreses liderat pel 22@Network dóna valor a la importància de les xarxes socials, a les estratègies organitzatives de les empreses i a les relacions personals. De la seva banda, Joaquim Olivé va presentar els dos organismes que durant el matí van explicar la creació i evolució dels portals del 22@ i d’E-La Caixa.  Ambdós van evidenciar la importància de les xarxes socials per a la comunicació de les empreses, tant internament com amb els clients. El 22@Update Breakfast de desembre va tenir lloc a l’auditori de Barcelona Activa (C/Llacuna, 162).

La dificultat de la coordinació del 22@Network es la diversitat que l’engloba, perquè és un territori ric que representa diferents teixits amb interessos i grups diversos

En primer lloc, el secretari de l’Associació 22@Network, Antoni Oliva, va presentar el portal creat per l’Associació 22Network, com integrador dels professionals del districte, afavorint la relació, el coneixement i les oportunitats de negoci entre els diferents professionals. Oliva va explicar la trajectòria de 22@ a la xarxa ja existent, la que utilitzen habitualment els usuaris. Sota el paraigües de la LifeStyle, fa ara uns cinc anys es va començar a parlar del 22@ com un entorn de treball i es va crear el portal dels professionals amb la idea de tenir un lloc a la xarxa. Tres anys més tard, l’any 2009, es va fer un esforç per crear una xarxa social. Es va cridar a varies empreses per tal de dissenyar aquesta xarxa pròpia però finalment la realitat va evidenciar que no calia, que són les xarxes ja existents aquelles que els usuaris i les empreses tenen com a pròpia. Sí que es va crear una Oficina Tècnica, per gestionar els perfils i continguts, per animar els grups creats i per coordinar la realitat de la xarxa.
 
Es van identificar les sinergies, es van crear diferents grups de talent i es va decidir qui s’encarregava de seguir la pista a cadascú d’ells. Al mateix temps, es va anar creant el rol de l’oficina tècnica, per projectar una imatge a fora i a dins del 22@, tenint en compte les sensacions trobades a fora.

En aquests moments -va dir Antoni Oliva- al 22@Network hi han dos estratègies importants, les que projecten dos webs diferenciades: www.22network.net, una web per a la xarxa, i la pàgina corporativa: www.22network.org. Els temes que es tracten en aquestes webs són: àmbits temàtics, agenda, borsa de treball, comunicació o contactes. També es pot accedir al bloc de la innovació. A través de la web es distribueix el newsletter setmanal, que informa sobre tot allò que passa al districte.
 
“Al LinkedIn tenim dos perfils”, d’empresa i de comunitat –va dir Oliva: El 22@Network (Associació) i 22@Network (Comunitat). La Network (Comunitat) es divideix en tres branques: la 22@Network - Sostenibilitat, la 22@Network - Innovació i el 22@Network - Capital Humà. El perfil de Twitter és 22@network i aporta la informació constant del 22@Network. A més, el 22@Network té un canal de Youtube: Canal 22 Network, un lloc on trobar material audiovisual de la comunitat, continguts actuals, presentació de l’associació, vídeos sobre innovació al 22Network i presentació del programa. Hi ha molts projectes de cara al futur.

La Caixa intenta apropar-se a les necessitats dels ciutadans a través del multicanal. Aquesta és es una aposta clara per a la mobilitat i les xarxes socials

De la seva banda, Andreu Sans, responsable de Social Media de E’La Caixa va explicar l’estratègia en xarxes socials de la seva companyia. Sans va explicar als assistents al 22@Update Breakfast de desembre la estratègia en xarxes socials de La Caixa per als autònoms i pymes clients, que poden accedir per invitació de l’entitat. Andreu Sans va explicar que La Caixa intenta apropar-se a les necessitats dels ciutadans a través del multicanal. Aquesta és es una aposta clara per a la mobilitat i les xarxes socials.
 
Andreu Sans va dir que a La Caixa són conscients que el client inverteix molt en l’entorn de les xarxes socials i per això estan a la recerca constant de noves oportunitats. També es van trobar amb sinergies entre els empleats, col•laborant per treballar millor. El feedback a les xarxes socials és molt important i resulta molt útil la creació de nous serveis que aporten valor i fidelització dels clients. Entre les potes de referències estratègiques de La Caixa estan les dirigides als sectors més joves (LKXA) informant sobre propostes de noves activitats i oportunitats.
 
El bloc corporatiu és una eina per desenvolupar l’acció de comunicació, amb informació financera i d’interès a través de diferents canals. La Caixa no descarta cap eina pràctica per a rebre o pujar informació escrita o amb imatges, a través de Flickr. A les diferents xarxes socials es prescriuen continguts propis dirigits als clients o no clients  de La Caixa. La conseqüència immediata és una bona difusió de les campanyes i una rebuda satisfactòria.
 
Andreu Sans va explicar que la posada en marxa de xarxes corporatives ha ajudat a crear subcomunitats que eviten l’excés de correus electrònics, fent possible una resposta eficient i efectiva de la informació corporativa dins de l’organització. El Feedback de les promocions és important, els nous entorns socials ofereixen la oportunitat de comprovar com van els teus productes i la seva evolució es pot veure en directe a través dels comentaris dels usuaris. Andreu Sans va dir que la seva proposta és enviar la informació allà on són els usuaris.
 
Una aposta molt seriosa és Oline Community, que permet la comunicació, una millor relació i una participació més gran. Des de l’any passat han utilitzat aquesta xarxa 17.000 usuaris. El responsable de Social Media d’E-La Caixa va explicar que la plataforma és un nou servei pels seus clients, ja que fa possible nous mecanismes de propagació de la activitat de l’empresa. Els membres donen el seu perfil personal, el qual poden modificar quan ho necessitin. Les empreses clients també poden fer pública la seva identitat amb una presència on line molt beneficiosa.
 
La Caixa fa possible la presència a la xarxa personalitzant la seva empresa amb una URL pròpia. Faciliten la xarxa de contactes, per buscar persones afins i grups de debats entre els propis usuaris. Hem fet una selecció de notícies i donem consells per desenvolupar-les – va dir. A més, La Caixa posa a l’abast dels clients la manera de demanar subvencions o crear guies audiovisuals.

La Caixa també està disponible al sistema App Store, amb aplicacions per a l’Iphone. Aquesta eina és important per als clients amb una mobilitat alta, que han d’estar sempre connectats.  Sense apostar per una xarxa social en concret, primer escolten les necessitats, seleccionen i implanten les estratègies i després fan un seguiment per innovar segons les novetats cícliques.

El Mobile World Capital se celebrarà el proper mes de febrer de 2012 a Barcelona

Finalitzant l’acte, Josep M. Piqué, Ajuntament de Barcelona, va  voler insistir en el fet que les empreses cada vegada són alguna cosa més que un simple follower d’altres. Han de ser autèntics protagonistes, decidint per elles mateixes quina acció ha de dur a terme dins de la xarxa. “Anem a crear comunitats –va dir- aprofitant les xarxes”.
 
Piqué va fer referència al recentment celebrat I Fòrum FemTalent. Organitzat pel projecte FemTalent el 2 de desembre de 2011, el Fòrum va ser l’oportunitat de reunir dones empresàries, emprenedores i científiques per compartir on són. Van ser-hi presents, entre d’altres, Sònia Recasens, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i Joana Ortega, vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya.  Van assistir-hi unes 700 persones.

Piqué també va informar que a l’Smart City de del novembre van assistir més de 6.000 persones i van haver 2.000 congressistes.

Un projecte de cara al futur molt proper és el Mobile World Capital que se celebrarà el proper mes de febrer de 2012. Recordem que el Mobile World Capital es farà a Barcelona fins l’any 2018.

Presentació Xarxa 22@Network
Presentació La Caixa


Idees clau

-Segons un estudi recent de Morgan Stanley, les xarxes socials estan superant actualment la presència del correu electrònic com a eina de comunicació. La xarxa social no és una moda, sinó que va en increment i permet treballar en diferents línies d’actuació.
-La dificultat de la coordinació del 22@Network es la diversitat que l’engloba, perquè es un territori ric que representa diferents teixits amb interessos i grups diversos. Els requisits per formar part de la xarxa del 22@Network  és què també s’ha de formar part d’un entorn creatiu.


Altaveu dels assistents

-Les xarxes socials són una bona oportunitat per als emprenedors, poden sortir fora i saber què vol el client. És necessari adaptar-se i aprofitar els beneficis.
-Em queda clar que la Xarxa Social pot aportar molts beneficis a les empreses, fins i tot més que als individus, perquè els guanys són més objectius.Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte