Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Un nou model de ciutat
Normativa
Estat actual


Inici arrow Innovació Urbana arrow Un nou model de ciutat arrow Patrimoni industrial
Un nou model de ciutat
Patrimoni industrial
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
22@Barcelona promou un model urbà divers, en què els nous edificis i espais públics conviuen amb les traces històriques i els elements representatius del passat industrial del barri i  creen un entorn de gran valor cultural, en què conflueixen tradició i innovació.

Amb l'objectiu d'afavorir aquest procés de recuperació dels símbols de la memòria industrial del Poblenou, s'ha aprovat la modificació del Catàleg de patrimoni de la ciutat de Barcelona - Modificació del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic Històric-Artístic de la ciutat de Barcelona -, que neix de la voluntat de reconèixer en el passat industrial de la ciutat una de les activitats que han contribuït de forma més clara a definir l'espai urbà i, molt especialment, el Poblenou.

La riquesa del patrimoni industrial del Poblenou es fa palesa en l'elevat conjunt d'edificis i elements que formen part del catàleg de patrimoni. Als 36 elements industrials ja catalogats, s'hi incorporen 68 elements nous, dels quals sis - la Escocesa, Can Gili Nou, Palo Alto, la Frigo, Ca l'Illa, Fàbrica Waldés-  han merescut ser proposats com a béns culturals d'interès local a causa de la seva major importància i, finalment, Can Ricart ha estat declarat amb la màxima protecció: bé cultural d'interès nacional. Per reforçar la conservació d'aquest conjunt es preserven altres elements, com ara passatges, edificis d'habitatges i estructures parcel·làries, amb instruments normatius específics.

Així mateix, es preveu la creació del Centre de la Cultura Industrial de Barcelona, que es situarà a Can Saladrigas (Joncar número 22), on es desenvoluparan un conjunt d'iniciatives i dispositius de difusió del patrimoni industrial.

Descarregui el document amb la descripció i ubicació dels elements aprovats al Pla del Patrimoni Arquitectònic Històric-Artístic de la ciutat de Barcelona.

Si voleu consultar el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat de Barcelona feu click aquí.Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte