Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Un nou model de ciutat
Normativa
Estat actual


Inici arrow Innovació Urbana arrow Un nou model de ciutat arrow Espais públics de qualitat
Un nou model de ciutat
Espais públics de qualitat
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
El projecte 22@Barcelona, destina un 10% dels sòls anteriorment industrials i majoritàriament privats a la creació de més de 114.000 m² per a nous espais públics i zones verdes (abans inexistents) i estableix un elevat estàndard de qualitat en els seus carrers.
 
L'espai públic és l'element de suport de l'estructura urbana, de les relacions i de les activitats, i és, per tant , un dels eixos bàsics de la configuració de la ciutat. Per aquest motiu, l'estructura dels espais verds al Poblenou es proposa amb una seqüència de mides, on els grans espais -Parc Litoral, futura Plaça de les Glòries, Parc Central, etc.- s'estenen gradualment cap a les places i passatges de mides menors vinculats a l'edificació, convertint-se en els veritables espais de relació entre els diferents usuaris.

El carrer modifica subtilment el seu traçat  per millorar tant la circulació rodada de vehicles com la de vianants. D'una banda redueix els problemes de trànsit del Poblenou, definint un nombre reduït de carrers principals, per on circulen la majoria de vehicles i el transport públic, i un nombre superior de carrers secundaris, amb un mínim flux de trànsit i destinats a l'accessibilitat als edificis.

D'altra banda, introdueix un nou estàndard en la urbanització que optimitza els recorreguts dels vianants, millora les condicions de visibilitat i seguretat en el pas de vianants i facilita l'accés a tots els ciutadans amb mobilitat reduïda. Alhora, amplia les voreres fins a set metres per tal d'afavorir els trajectes a peu i el desenvolupament del comerç de proximitat als xamfrans, doncs es forma una plaça octogonal més ample que la utilitzada al tradicional Eixample barceloní.

Descarregui el plànol amb la xarxa de carrils de bicicletes al 22@Barcelona.

Descarregui el plànol
amb l'ubicació dels espais públics aprovats fins el desembre del 2011 a l'àmbit 22@.

documentació/nomdelpdf.pdfMembres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte