Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow Resum del 22@Update Breakfast juny 2010
Resum del 22@Update Breakfast juny 2010
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
Technology pioneers: New trends on global investments
En el context d’un món global cal que les ciutats estiguin connectades, hem d’adonar-nos que Barcelona no és el centre del món. La nostra ciutat ha de ser part d’una gran xarxa de capitals connectades i aquest és la clau i alhora el repte d’un món globalitzat.

Breakfast juny 2010


L’edició del mes de juny del 22@Update Breakfast ha tingut lloc al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. L’esmorzar del mes de juny ha coincidit amb les
les jornades del Dia de l’Emprenedor 2010 i ha girat al voltant de les noves tecnologies en finançament global. Com sempre, experts en la matèria ens han fet una radiografia del moment actual i ens han dibuixat les claus per avançar en el futur.

Rodolfo Lara va ser el primer ponent en intervenir. Lara és des del novembre de 2006, Head of Technology Pioneers del World Economic Forum, una organització internacional independent que s’encarrega de millorar la situació mundial actual mitjançant associacions de líders que posen en comú temes globlals i regionals. El World Economic Forum és una entitat que intenta no tenir interessos polítics, partidistes o nacionalistes.

 

El World Economic Forum és una entitat que intenta no tenir interessos polítics, partidistes o nacionalistes.”


La tasca principal de Rodolfo Lara dins el World Economic Forum és el Technology Pioneers Programme. Aquesta iniciativa s’encarrega de identificar companyies que poden ser casos d’èxit, tant per la seva rendibilitat com a negoci com per l’impacte que podrien tenir en la societat.  Cada any són centenars les empreses nominades arreu del món per obtenir aquesta distinció, però només són aproximadament 30 les que són reconegudes com Technology Pioneers en tres categories diferents: Biotecnologia i Salut, Energia i Tecnologies Ambientals i Tecnologia de la Informació i dels Nous Mitjans.

Lara ha explicat quins són els criteris que utilitzen per decidir quines són les empreses que podrien ser líders en un futur proper. Tot i que és un llarg procés que implica un seguiment anual, bàsicament són quatre els criteris principals i més decisius. En primer lloc la innovació, en segon lloc una prova de concepte, és a dir, una verificació de que el concepte o teoria pugui ser explotada de manera útil, en tercer hi ha la sostenibilitat, tant pel que fa a la seva duració en el temps (no pot ser una moda) com pel que té  a veure amb el seu coixí econòmic. Finalment, el quart criteri es refereix a l’equip humà, és necessari que aquest marqui la diferència.

A continuació va ser el torn de Rebeca Hwang, cofundadora de l’empresa YouNoodle. Aquesta companyia fundada a San Francisco es basa en una xarxa social que posa en contacte emprenedors i petites empreses. Tot i això, YouNoodle ha rebut especial atenció a causa del seu start-up predictor que promou l’ús de fórmules matemàtiques per preveure l’èxit d’un nou negoci basant-se en la informació sobre el seu concepte, fons, fundadors i consellers. Els resultats inclouen una estimació del valor esperat de l’empresa passats tres anys de la seva fundació. El test es troba a la xarxa i es pot provar de manera totalment gratuïta.

YouNoodle ha rebut especial atenció a causa del seu “startup predictor” que promou l’ús de fórmules matemàtiques per preveure l’èxit d’un nou negoci

 

Hwang creu que és interessant per qualsevol empresa ser present a una xarxa social con YouNoodle, principalment per qüestions de visibilitat. És com un gran aparador al món que apropa a les star-up a mitjans de comunicació i el més important, a inversors.

L’innovador del mes va ser Roel van Summeren, cap de les noves investigacions de la Incubadora Empresarial de l’empresa Philips. Aquesta secció de la companyia s’encarrega de proporcionar un entorn inicial segur per al sorgiment de nous negocis. Un cop es demostrat que una idea té capacitat de prosperar l’organització s’encarrega de donar-li suport durant el seu desenvolupament.

La incubadora empresarial de Philips s’encarrega, un cop demostrat que una idea és viable, de donar-li suport durant el seu desenvolupament.”

Un dels exemples d’aquesta iniciativa és CareServant, un aparell que serveix per millorar l’estada d’un malalt en un hospital destinat tant al personal mèdic com al pacient. CareServant ofereix informació sobre el centre hospitalari de tot tipus, des de hores de visita fins al menú del restaurant, també és útil per seleccionar el menjar que pot prendre el malalt o el tractament que ha de seguir.

Idees clauWorld Economic Forum és una organització internacional independent que s’encarrega de millorar la situació mundial actual mitjançant associacions de líders que posen en comú temes globals i regionals.

La innovació, la verificació del concepte, la sostenibilitat i la disponibilitat d’un equip humà adequat són factors clau per a que una empresa sigui líder en un futur proper.”

Les xarxes socials com YouNoodle són un bon punt de trobada i contacte per a emprenedors i petites empreses.

La incubadora empresarial de Phillips s’encarrega de proporcionar un entorn inicial segur per al sorgiment de nous negocis.

L’altaveu dels assistents


Saber que en temps de crisi encara hi ha lloc pels emprenedors, fa que et sentís esperançat davant la situació actual.”

Ser present a la xarxa d’alguna o altra manera és molt necessari, no importa el sector de la teva empresa.

Calen noves idees, però també es necessita suport per desenvolupar-les amb tranquil•litat”Documentació relacionada:
  • Presentació de la Sra. Rebeca Hwang, cofundadora de l'empresa YouNoodle.


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte