Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow Resum del 22@Update Breakfast maig 2010 - Edició Especial
Resum del 22@Update Breakfast maig 2010 - Edició Especial
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
La nova Diagonal
Transformar la part alta de l’Avinguda Diagonal és absolutament necessari. Actualment aquesta via de comunicació de la ciutat està saturada i no funciona de manera eficient. De fet, aquest tram de la Diagonal es troba en el mateix estat que va projectar Cerdà fa 150 anys i és evident que avui en dia la ciutat té unes necessitats molt diferents a les d’aleshores.

Breakfast maig 2010 - Edició Especial

L’edifici Diagonal 123, situat al davant del Parc del Centre del Poble Nou, va acollir aquesta edició especial del 22@Update Breakfast del mes de maig que es va centrar en la presentació de les dues propostes de reforma de la part alta de l’Avinguda Diagonal. Ambdues possibilitats tenen com a objectiu final millorar la mobilitat tant dels ciutadans com la dels diferents transports i crear, en definitiva, una via més segura, sostenible i eficient, encara que cadascuna té les seves particularitats.

Àngel López, director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, va ser el primer en fer la seva intervenció. López va destacar la importància de l’Avinguda Diagonal dins l’estructura de l’Eixample i del districte 22@. La part alta de la Diagonal no s’ha transformat mai, es troba en el mateix estat que fa 150 anys quan va ser projectada per Ildefons Cerdà i en l’actualitat la ciutat té unes altres necessitats. Per això és necessària una transformació similar a la que es va fer al districte 22@ que fomenti el funcionament de la xarxa Eixample i que permeti una mobilitat de persones i vehicles més eficient i sostenible.

L’Avinguda Diagonal té una gran importància dins l’estructura de l’Eixample i del districte 22@

 

A continuació, López ens van assenyalar quins són els objectius de la Diagonal per al 2018: per una banda la reducció de CO2 i el compliment del protocol de Kyoto, una disminució del soroll i la contaminació i, per una altra, el manteniment del nivell de servei de tots els mitjans de transport, tant privats com públics. L’objectiu final és aconseguir un model de ciutat més habitable, amable, segura i sostenible.

També es preveu que, amb la transformació de l’Avinguda Diagonal l’any 2018, s’incrementin els desplaçament a peu i en bicicleta i augmenti el transport públic col·lectiu de connexió amb l’àrea metropolitana. Per això, és necessària una ampliació de les voreres i les zones de vianants i també una nova planificació del transport de superfície, ja que l’oferta actual està sobresaturada. Les dues propostes de transformació de la Diagonal tenen en compte un espai suficient destinats als vianants i les connexions del transport públic. D’aquesta manera, el transport privat se’n va a l’Eixample que també serà reformat en alguns punts per tal que el pugui absorbir.

Tot seguit, Jordi Castelló, director de l’oficina tècnica de la Diagonal, ens va parlar en detall de les dues possibilitats de transformació proposades per l’Ajuntament. Totes dues opcions són bastant similars, la seva diferència radica en el repartiment de l’espai.

Les dues opcions de transformació de la Diagonal proposades per l’Ajuntament són bastant similars, la diferència radica en el repartiment de l’espai.


D’una banda, l’opció A planteja un gran boulevard amb àmplies voreres i més espai per als vianants, i aposta per la millora del transport públic. Aquesta opció respecta l’estructura actual de l’avinguda, conservant els arbres existents sense necessitat de trasplantar-los. L’opció B, d’altra banda, és una rambla central per on podran passejar els vianants i circular les bicicletes, amb dues calçades als costats per al transport públic i privat. Per aquesta proposta però, és necessari trasplantar tot l’arbrat actual. En tots dos casos el temps d’obres oscil·laria entre els 6 o 7 mesos per cada dues illes.

Jordi William Carnes va acomiadar el Breakfast remarcant que el projecte de transformació de la Diagonal permetrà revitalitzar l’activitat econòmica d’aquesta part de la ciutat. Alhora, va voler destacar que la intervenció de la Diagonal és més senzilla que d’altres realitzades a la ciutat com, per exemple, la de l’intercanviador del metro, ja que, al cap i a la fi, es tracta d’una intervenció superficial que no té cap tipus de repercussió sobre el subsòl.Idees clau


La transformació de la Diagonal és necessària per tal de fer aquesta avinguda més segura, sostenible i eficient.

De cara a l’any 2018, es preveu que amb la transformació de l’Avinguda Diagonal s’incrementin els desplaçament a peu i en bicicleta i augmenti el transport públic col•lectiu de connexió amb l’àrea metropolitana.

Les dues opcions de transformació de la Diagonal proposades per l’Ajuntament són bastant similars, la diferència radica en el repartiment de l’espai.


L’altaveu dels assistents


Aquesta transformació afecta a la ciutat i a tots els que hi vivim. Crec que és important conèixer com ens afectarà.

Fer una edició especial del breakfast és una bona iniciativa i una oportunitat pels ciutadans per tenir més informació a l’hora de decidir.

Trobo que la transformació de la Diagonal requerirà obres i molèsties, però espero que el valgui la pena.
Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte