Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Estat actual arrow Desenvolupament de Clústers
Estat actual
Desenvolupament de clústers
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
Una de les actuacions més rellevants de la societat en relació al desenvolupament de l’activitat econòmica del districte és la promoció de clústers en diferents sectors econòmics estratègics per la ciutat.

Durant l’any 2009 s’han consolidat especialment els sectors media, TIC, tecnologies mèdiques, energia i disseny. En aquest sentit, s’ha arribat a les següents fites:

Respecte la governança dels 5 clústers s’han realitzat: convenis signats amb Fundació Barcelona Digital, Fundació Barcelona Media, Biocat i BCD (Barcelona Centre Disseny), plans estratègics finalitzats en el clústers TIC, TecMed i Media, iniciat el pla estratègic del clúster de Disseny, la iniciativa de reforç a la competitivitat (IRC) en Contract Manufacturing dins el clúster TecMed, en Eficiència Energètica dins el clúster de l’Energia, "Disseny i Ciutat" dins el clúster del Disseny.

Dins el clúster media, s’ha participat en el projecte europeu ImMediaTe per elaborar un catàleg de serveis per empreses del sector, amb 10 empreses de més de 6 països diferents.

També s’ha signat un conveni amb BCD per impulsar el Barcelona Design Innovation Clúster i un conveni amb TIC.cat per la col·laboració amb l’entitat dins el clúster TIC.

Durant el 2009 s’ha impulsat la creació de l’entitat pel clúster Agroalimentari i dels  clústers: Multilingüisme, Educació Superior, Indústries Culturals i Universitats Corporatives.

L’any 2009 s’ha participat en nombrosos actes, jornades i esdeveniments de divulgació vinculats amb cadascun dels clústers i que han tingut lloc a ciutats com ara: Gijón, Zurich, Hèlsinki, Singapur, Mailàsia, Suècia, Finlàndia, Viena i Düsseldorf.

Per últim, cal destacar que, durant l’any 2009, ha tingut lloc la III Jornada de Clústers Urbans organitzada pel 22@Barcelona a la que hi varen assistir 680 persones.
Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte