Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa

Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Concentració de talent arrow 22@Staying in company
Perfil FP
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
Aquest programa us ofereix la possibilitat d'acollir estudiants en pràctiques que estan cursant cicles formatius de grau mig i superior en centres educatius del districte 22@Barcelona i la seva àrea d'influència. D'aquesta forma, es pretén posar en contacte els estudiants de formació professional amb les empreses de l'entorn amb la finalitat de promoure una formació professional innovadora i oberta mitjançant l'adequació entre la formació impartida i la demanda empresarial.

Mitjançant la participació activa dels centres educatius i el contacte directe d'aquests amb els estudiants, es seleccionaran els estudiants que millor s'adaptin a les vostres necessitats. A més, participar us permetrà atraure el talent necessari per millorar la productivitat de la vostra empresa i ajustar millor el capital humà dels vostres treballadors a les necessitats reals de cada activitat.
Si sou una empresa o institució i esteu interessats en participar, us convidem a donar-vos d'alta al programa. D'aquesta forma podreu realitzar les vostres sol·licituds d'estudiants i estar en tot moment informats dels terminis dels diferents subprogrames.

Qui hi pot participar?

Al programa hi poden participar tant empreses privades com institucions públiques, ja siguin ubicades al districte 22@Barcelona com fora d'aquest. Per participar al programa, és imprescindible que almenys una de les parts (estudiant o empresa/institució) estigui situada dins del districte 22@Barcelona. Així, les empreses de fora del districte tindran l'oportunitat de sol·licitar estudiants provinents dels centres educatius ubicats a 22@Barcelona. Aquests són: l.IES Poblenou, L.Escola Tècnica Professional del Clot, el Centre d.Estudis Roca, el Centre d.Estudis Monlau, l.IES Rambla Prim i l.IES Joan d.Àustria
 
Per què participar?

 • Perquè us permetrà disposar de personal en formació adequada en les diferents àrees d'activitat de la vostra empresa o institució.
 • Perquè els perfils dels estudiants de formació professional tenen una clara orientació laboral i pràctica.
 • Perquè els estudiants de formació professional poden adequar-se molt més a les tasques tècniques i de manteniment que estudiants de major qualificació.
 • Perquè us permetrà conèixer en profunditat i en condicions reals de treball a candidats per a incorporar-se en un futur a l'empresa.
 • Perquè serà l'empresa qui seleccioni els estudiants que creieu més adequats.
 • Perquè no s'estableix cap relació contractual entre l'empresa i l'estudiant, ja que la naturalesa del conveni és acadèmica i no laboral.
 • Perquè no hi ha despeses de seguretat social (es cobreixen amb l'assegurança escolar).
 • Perquè computa com a una despesa més de personal.
 • Perquè hi ha la possibilitat de deduir un 20% de la despesa de la quota líquida si es tracta de projectes de R+D.

Com participar?

 1. Participar és molt fàcil! Si sou una empresa o institució i esteu interessats en participar, us convidem a donar-vos d'alta en el programa. Això us permetrà tenir accés a l'eina que 22@Barcelona posa a la vostra disposició per realitzar sol·licituds d'estudiants i estar en tot moment informats dels terminis dels diferents subprogrames.
 2. Dins de l'aplicació de 22@Staying in company, l'opció Oferta de pràctiques us permetrà introduir la vostra oferta, descrivint les tasques i el perfil professional de l'estudiant que voleu incorporar en pràctiques.
 3. Aquesta oferta, serà enviada als centres educatius que ofereixin el perfil d'estudiants requerit.
 4. Els candidats interessats en la vostra pràctica us presentaran per via del coordinador de pràctiques el seu currículum i els podreu consultar sempre que vulgueu des de l'apartat Candidatures.
 5. S'iniciarà el procés d'entrevistes de selecció amb els diferents candidats. Una vegada hagueu fet la selecció, us podreu posar en contacte amb el coordinador de pràctiques per concretar els detalls de la pràctica i preparar la Proposta de conveni.
 6. Una vegada seleccionat l'estudiant, feu clic a sobre la seva candidatura i us apareixerà el formulari corresponent a la proposta de conveni que haureu d'emplenar i enviar al centre. 
 7. Aquesta fitxa, que ja conté tota la informació necessària sobre la proposta de pràctiques, serà enviada  les autoritats competents de cada centre perquè n'aprovin la idoneïtat. Cada centre es posarà en contacte amb vosaltres per confirmar-vos l'aprovació del conveni i us citaran per procedir a fer la corresponen signatura.

Quan participar?

El període per presentar sol·licituds d'estudiants està obert tot l'any.


                                                                                                                                                                                             FAQ


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte