Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Innovació Econòmica arrow Clústers arrow Energia
Cluster
Energia
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
El sector energètic és un altre dels deu sectors considerats estratègics per a la ciutat de Barcelona i, alhora, focus d'atenció per a tota la humanitat. Com ja és sabut, les reserves de combustible convencionals com ara el petroli, el gas i el carbó ja han entrat en una inevitable crisi i cal buscar-ne alternatives.

En aquesta recerca hi juga un paper molt important el projecte ITER, que és un projecte de recerca d'àmbit mundial que està experimentant la generació d'electricitat mitjançant la fusió. La seu del projecte ITER s'està instal·lant a Cadarache, al sud-est de França, però al 22@Barcelona ja comptem amb la presència de l'Agència Europea de Fusió, l'òrgan administratiu que coordinarà l'ITER.

Per aconseguir l'impuls del sector de l'energia al districte 22@Barcelona també s'hi ubicarà el  Campus Tecnològic i Empresarial de Barcelona b_TEC, que és una iniciativa conjunta fruit de l'acord entre la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià del Besòs i la Diputació de Barcelona, per configurar un nou model d'espai del coneixement que permeti a la Regió Metropolitana de Barcelona assolir nivells d'excel·lència en determinats àmbits de coneixement.

Aquest nou espai estarà especialitzat en quatre vectors de coneixement: tecnologies de l'energia, de la mobilitat i de l'aigua, així com arquitectura, urbanisme i edificació, i concentrarà activitats de docència, recerca i producció d'elevada qualitat vinculades a aquests sectors estratègics.

Per veure les Empreses Energia instal·lades o en curs d'instal·lació en el districte 22@Barcelona, feu clic aquí.

Per consultar el dossier econòmic del sector energia a Barcelona i Catalunya, feu clic aquí.
 Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte