Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Innovació Econòmica arrow Clústers arrow TIC arrow Edifici MediaTIC
TIC
Edifici Media-TIC
Versio per a Imprimir Enviar a un amic

L'edifici Media-TIC serà el nucli d'unió entre l'espai dels clústers Media i TIC del 22@Barcelona, un punt de trobada per a empreses i professionals. L'edifici Media-TIC, promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la societat 22@Barcelona està situat en el districte 22@Barcelona, en la confluència dels carrers de Roc Boronat i de Sancho de Ávila.

El Media-TIC disposa de 14.000m2 d’espais per empreses, recerca i formació, i dóna prioritat a la intercomunicació espacial, a la interrelació amb el districte 22@Barcelona, al qual pertany, i al desenvolupament de sinergies, com s’escau en un espai clúster.

La Universitat Oberta de Catalunya ocuparà els 5.000 m2 de les tres plantes superiors de l’edifici on traslladarà l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i l’eLearn Center, i Barcelona Digital Centre Tecnològic també hi ubicarà la seva seu ocupant gairebé tota una planta.
També es dedicarà una atenció especial a les zones de la planta baixa, en què se situaran serveis comuns i espais de comunicació que afavoreixin la connexió entre les diferents iniciatives del Parc Barcelona Media i l'obertura de l'edifici al districte.
Arquitectura sostenible

Es tracta d’una personalíssima creació del despatx d’arquitectura Cloud-9, dirigit per Enric Ruiz-Geli, que pretén ser una seu emblemàtica del món digital i un vehicle de difusió de noves tecnologies, alhora de ser concebut com un espai cívic, socialment obert.

L’edifici té una forma cúbica i està format per unes grans jàsseres de ferro cobertes per un revestiment de plàstic de bombolles inflables, que deixen entreveure l’estructura fluorescent de l’edifici. L’atractiu recobriment té també una utilitat funcional com a instrument de regulació de la llum i de la temperatura que evita, principalment, el vessament a l’atmosfera de 114 tones de CO2 a l’any i un 20% d’estalvi en climatització.

Totes les façanes del Media-TIC són diferents: per fora, trasllueixen parts dels seus espais interiors i donen una plasticitat diversa, i, des de dins, atorguen vistes espectaculars.

El revestiment translúcid i innovador, l’ETFE (Ethilene Tetrafluor Ethilene) recentment homologat com a material constructiu, suposa en si mateix una innovació en les edificacions espanyoles: actua de cubriment extern i de pantalla solar mòbil que facilita la penetració de la llum i l’estalvi tèrmic.

La pell d’ETFE s’activa amb mecanismes pneumàtics gràcies a uns sensors “luxòmetres” que, segons l’energia solar existent, activen automàticament i de manera autònoma els dispositius d’inflament i desinflament de les càmeres. Aquests luxòmetres són energèticament autònoms.

Per a fer més informació, feu clic aquí.Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte