Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow 22@Update Breakfast octubre 2007
22@Update Breakfast octubre 2007
Versio per a Imprimir Enviar a un amic

L.edició d.octubre del 22@ Update Breakfast es va centrar en la importància de fomentar una cultura de la innovació dins del sector empresarial, amb la finalitat de generar noves oportunitats de negoci.Enric Banda, president d.Euroscience, una associació europea de científics, va presentar l.Euroscience open Forum 2008. Per tal de comentar i perfilar las tendències europees en investigació científica i la seva aplicació a diversos sectors de la indústria, aquesta associació utilitza com a plataforma l.Euroscience open Forum (ESOF), que el juliol de 2008 tindrà lloc a Barcelona. És un fòrum interdisciplinari que cerca la interacció entre científics, periodistes, empresaris, polítics i joves, sempre que comparteixin la visió següent: ..la ciència ens portarà a una vida millor...


La primera experiència d.aquest fòrum va tenir lloc a la ciutat sueca d.Estocolm l.any 2004 i va comptar, entre d.altres, amb la presència de 350 comunicadors de ciència i tecnologia. El 2006, es va fer a la ciutat alemanya de Munic, on va començar a participar el sector industrial. Quant al fòrum que es realitzarà el 2008, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació va assumir la responsabilitat de la seva organització. Aquesta edició té com a objectiu incrementar la participació del món empresarial. En paraules d.Enric Banda: ..volem que sigui una plataforma d.intercanvi d.idees i d.experiències per al sector de la indústria, del negoci i la innovació...

A més a més de científics destacats, aquest fòrum ha comptat i comptarà amb la presència de joves per als quals es cerca crear un pla de carrera. És important que els empresaris puguin descobrir talents i alhora que aquests joves puguin interactuar amb científics que ja han fet el seu camí i descobrir possibilitats laborals .en el sector de la investigació. que vagin més enllà del sector públic.

Josep Ma. Vilà i Solanes, director general d.INDRA, va presentar l.empresa i va destacar les seves característiques innovadores. INDRA és la companyia més gran d.Espanya de tecnologia de la informació i una de las tres primeres d.Europa. L.empresa té tres objectius: ocupar una posició entre les empreses més innovadores, innovar en totes les tasques i posseir tecnologies i soluciones pròpies.

Segons Vilà, ..el nostre negoci és convertir el nostre coneixement en valor.. i això s.aconsegueix per mitjà de la innovació, el talent de les persones i els recursos financers. Però sobretot es tracta de partir del valor que es vol afegir a un producte, per després pensar en com fer-ho i en els coneixements a fer servir. En aquest sentit, i amb la intenció d.impulsar i augmentar la productivitat dels professionals, la distribució dels espais de treball dins d.INDRA no està pensada en funció de les persones, sinó dels projectes. Ningú no és l.amo d.un lloc, perquè aquests són intercanviables. No hi ha portes que separin una sala de l.altra, es fan servir taules polivalents, la comunicació telefònica es fa a través d.IP, cosa que permet la mobilitat, i a més a més hi ha connexió a la xarxa en tota l.empresa i, sobretot, un ambient confortable de treball.

Finalment, per a tancar la presentació, Pere Fons, gerent del 22@, va ressaltar algunes dades del districte i en va indicar les novetats:

  • La instal·lació de més de 1000 empreses des de l.any 2001, de las quals un 37 % declara que fa I+D. Com a conseqüència d.això, la creació de 32.000 nous llocs de treball.
  • L.existència de 25.000 a 35.000 estudiants.
  • El proper trasllat al districte de la Fundació Politècnica de Catalunya, on ja es troba la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la UOC, entre d.altres.
  • La finalització pròxima de 500 pisos de protecció.

IDEES FORÇA

L.Euroscience open Forum pretén esdevenir un lloc de trobada interdisciplinari per a fomentar l.intercanvi d.idees en l.àrea de la ciència i la tecnologia.

Quan se cerca la innovació, no s.ha de partir dels coneixements i després anar a cercar el valor. Al contrari, en primer lloc cal pensar quin és el valor que es vol afegir a determinada circumstància i, a partir d.aleshores, veure com es pot concretar aquesta idea.

És important convertir el coneixement en valor, perquè, si no resulta interessant per al client i l.inversor, les empreses no podrien continuar duent a terme la seva activitat.


OPINIONS DEL PÚBLIC 

..Ha estat interessantíssim quant a la primera presentació. Enric Banda m.ha il·luminat sobre el tema d.ESOF, del qual no tenia idea...

..M.ha semblat molt interessant el sistema de treball a INDRA. Realment això sí que és gestió del canvi...

..M.agrada molt el model que plantejava INDRA: partir d.allò que és el valor i no de les idees...


Descarregar ponència: Indra

Descarregar ponència: ESOF


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte