Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow 22@Update Breakfast febrer 2007
22@Update Breakfast febrer 2007
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
Alfons Cornella, director d.infonomia: .El 2015 serà un món google inside: un món on disposaràs d.instruments útils dins teu que et resoldran necessitats.

Barcelona, 22 de febrer.- .La situació actual de les tecnologies marquen pistes de com serà la societat de la informació a l.any 2015.. D.aquesta manera, el director d.Infonomia, Alfons Cornella, ha avençat les línies de com serà el futur de la Societat de la Informació. Cornella ha participat en l.edició mensual del 22@Update Breakfast, que ha organitzat 22@Barcelona i que ha estat presidit pel gerent de la societat municipal, Pere Fons.

Per a Cornella, l.any 2015 es podria definir com .un món google inside, és a dir, un món on es disposaran d.instruments molt útils que resoldran les necessitats que tinguis.. Per això, podríem establir que l.evolució de les tecnologies se centrarà en l.automatització, augmentació, creació d.interfícies, i-bicuïtat i fabricació personal.

De forma més detallada, Cornella ha explicat que .l.automatització origirà màquines especialitzades que facin funcions semblants a les persones.. El següent pas que es donarà serà l.augmentació que correspondrà a la .creació d.instruments que puguin augmentar la funció de les persones..

L.any 2015 serà també .un món d.interfícies físiques, on hi haurà pantalles tàctils a tot arreu per transmetre simulacions.. Per últim, per Alfons Cornella aquest any es donarà el que ell ha qualificat com .i-bicuïtat., que correspon a disposar de la informació que necessitis en qualsevol punt. Així mateix, es potenciarà la .fabricació personal, que donarà lloc a tota una sèrie d.eines que et permetran construir allò que vulguis des de casa teva..

La innovació d.avui
Com a contrapunt al futur, la periodista especialitzada en informació empresarial Ariadna Boada, ha presentat onze empreses innovadores instal.lades al districte 22@Barcelona com a exemple de model a seguir en aquest sector.

Així, Boada ha explicat casos com el de l.agència de publicitat Atletico International .que converteix els seus consumidors en fans i funcionen com un equip de futbol de la Champions.; Ecotècnia, companyia que es troba entre les deu primeres que fabriquen aerogeneradors a nivell mundial; l.equip d.arquitectura Xavier Claramunt, que està realitzant un prototip d.hotel; l.empresa de tecnologia mòbil Futurlink que han creat dispositius perquè els mòbils puguin interactuar amb la tecnologia Bluetooth o Wi-fi; GTD, empresa dedicada a la creació de software i enginyeria de sistemes per al sector aeroespacial i que han format part del projecte europeu Ariane-5.

Altres empreses que la periodista també ha destacat són Justinmind, que ha creat un programa que permet a les empreses crear un software a mida per a les seves necessitats; Leitat, centre tecnològic que ofereix serveis a les empreses que volen innovar; Microjocs, disseny i desenvolupament de jocs per a mòbils i la consultoria especialitzada en webs d.empreses, Multiplica, que volen persuadir a la gent que entra a les webs a comprar i fer negoci.

Per últim, altres exemples destacables són l.empresa Southwing, que dissenya auriculars per a mòbils amb tecnologia bluetooth i Telemedicine, empresa que fa diagnosi de radiografia a distància i que, com a model d.empresa innovadora, treballa per a hospitals de Noruega, Suècia, Regne Unit i Espanya. Amb aquesta tècnica, la companyia ha aconseguit reduir el nombre de les llistes d.espera.

Situació actual de 22@Barcelona
El gerent de 22@Barcelona, Pere Fons, ha presentat, com ja acostuma a ser habitual en els 22@Update Breakfast, els últims progressos dels districte de la innovació. .22@Barcelona ja compta amb més de 300 empreses instal.lades i ja passem dels 28.000 nous treballadors a l.àmbit del Poblenou.. Entre les últimes empreses instal.lades al districte de la innovació es troben Vistaprint, Cecot, Couching 40 o la divisió de R+D de Henkel.

Fons també ha destacat els gran avenços dels projectes que s.està desenvolupant a 22@Barcelona. .Dels quinze projectes que han rebut ajuts del Cenit, quatre estan a 22@Barcelona: El projecte I3 Media que lidera Mediapro; el projecte Vision, gestionat pel centre d.I+D de Telefónica; un projecte d.aigua d.Agbar i un d.Energia..

El Programa Cenit (Consorcis Estratègics Nacionals d.Investigació Tècnica) són ajudes econòmiques que es concedeixen a agrupacions d.empreses, centres tecnològics i universitats per projectes innovadors per desenvolupar-los en els propers quatre anys.Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte