Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa
Inici arrow Agenda arrow 22@Breakfast arrow Històric arrow 22@Update Breakfast juliol 2007
22@Update Breakfast juliol 2007
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
El passat 19 de juliol, 22@Barcelona, en col·laboració amb el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), va organitzar una nova edició del .22@Update Breakfast..


EL PARC DE RECERCA BIOMÈDICA DE BARCELONA, REFERENT DEL CLUSTER DE TECNOLOGIES MÈDIQUES (TECMED) DE 22@BARCELONA.

JORDI CAMÍ, DIRECTOR DEL PARC DE RECERCA BIOMÈDICA DE BARCELONA: .BARCELONA ÉS UNA CIUTAT AMB HISTÒRIA I EXCEL·LÈNCIA EN LA INVESTIGACIÓ CLÍNICA..

A l.acte, que va estar presidit pel gerent de 22@Barcelona, Pere Fons, es va destacar la ciutat de Barcelona com a .ciutat amb història i excel·lència en l.àmbit de la recerca clínica.. .En aquesta ciutat es donen oportunitats per crear massa crítica per ser visibles., va destacar el director de Projectes del PRBB, Reimund Fickert.

A l.acte també va participar el Director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, Jordi Camí, qui va realitzar una reflexió sobre els reptes de la comunitat biomèdica a l.hora de traslladar els descobriments que es fan al laboratori a l.exercici clínic per tal de diagnosticar malalties i tractar els pacients.

Per a Camí, .es desaprofita molta informació que es genera en la pràctica posterior del laboratori.. A més, Camí va assegurar que s.han donat canvis en el sector de la recerca acadèmica. Així, en pocs anys s.estan donant en les universitat noves especialitats i s.estan creant nous models d.organització i de formació en els hospitals. Això està fent que les universitats .s.enfrontin a la realització d.una formació conjunta tant de metges com de biòlegs., va constatar Camí.

A més, segons el director general del PRBB, un altre dels problemes que es donen és que .en aquest sector estan apareixen nous aparells i noves tecnologies que són molt cares i tenen una velocitat d.obsolescència molt ràpida.. Per últim, també s.esta donant una globalització del sector mitjançant la mobilitat i el treball en xarxa i es constata una internacionalització de l.activitat científica.

Creixement del PRBB
Dins del programa de .L.innovador del mes., el Director de Projectes del PRBB, Reimund Fickert, va destacar el gran creixement que ha experimentat en els últims anys el PRBB, que concentra sis centre independents d.investigació que proporciona sinèrgies entre ells per col·laborar. .De l.any 2003 al 2006, el PRBB ha passat de tenir 400 a 1.000 persones en R+D i ha doblat l.inversió de 23 a 53 milions., va afirmar Fickert.

Per finalitzar, el gerent de 22@Barcelona, Pere Fons, va presentar les novetats del districte 22@Barcelona, on va destacat el creixement que està experimentat l.Associació d.Empreses i Institucions 22@Network, que ja compta amb 53 empreses sòcies, així com els projectes socials que està desenvolupant la societat muncipal juntament amb el districte de Sant Martí i que se centren en la cessió d.ordinadors per part de les empreses presents a 22@Barcelona per a les entitats del barri; l.impuls de les pràctiques de formació dels estudiants dels centres formatius de Sant Martí en les empreses del districte de la innovació o l.èxit de la iniciativa .Memòria Virtual de la Gent Gran., que ha recuperat la memòria històrica del barri i ha apropat les noves tecnologies tant a la gent gran com als joves.


 


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte