Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Innovació Econòmica arrow Clústers arrow TIC arrow Shared Services
TIC
Shared Services
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
CENTRES DE SERVEIS COMPARTITS


22@Barcelona impulsa un projecte que té per objectiu potenciar la competitivitat del sector dels Serveis Compartits (Shared Services) i la cadena de valor associada, en especial els proveïdors de productes i solucions TIC.

Darrerament, i degut als avenços de les tecnologies de la informació, a les empreses s'està tendint a centralitzar certs processos, ja sigui mitjançant departaments creats dins de grans empreses o bé a través d'empreses que neixen per a proveir aquest servei a altres empreses (outsourcing) amb l'objectiu d'obtenir més rendibilitat.

Així, neixen els proveïdors de serveis compartits o Shared Services, que poden fer disminuir el cost d'un determinat aspecte del negoci als seus clients. Normalment, els clients són grans companyies que subcontracten algun aspecte de les seves tasques administratives (finances, RR.HH., atenció al client, vendes, etc.) als centres de serveis compartits.

Catalunya i, en particular Barcelona, ja s'han guanyat el reconeixement com una localització important dins de l'oferta de serveis compartits i, tant el creixement d'aquest negoci com el seu efecte multiplicador (eficients empreses de serveis compartits fan més eficients als seus clients) ens porten a considerar molt oportú desenvolupar un projecte de reforç de la competitivitat de clúster adreçat a aquest sector.

L'objectiu principal de la iniciativa és reforçar tota la cadena de valor del sector, intentant desenvolupar al districte 22@Barcelona els serveis de suport necessaris (especialment els de programari de gestió interna i financers) per tal que les empreses de shared services o els serveis centrals de les multinacionals disposin, aquí, de la major eficiència i productivitat.

Recolzament institucional.
L'interès que 22@Barcelona demostra per aquest sector i aquesta branca d'activitat és compartit per altres institucions i administracions públiques.

D'una banda, el Sector de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona  realitza accions de màrqueting i comunicació de Barcelona adreçades específicament a les grans multinacionals que cerquen una ubicació per a centrar-hi serveis compartits per l'organització. D'aquesta manera, ja fa dos anys que Barcelona, a través del Sector esmentat, participa en l'esdeveniment internacional de referència en el sector: la Shared Services Week.

A l'edició del 2006 de la Shared Services Week, celebrada al mes de maig a Amsterdam, 22@Barcelona hi va ser present donant suport als delegats de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona i amb l'objectiu fonamental de copsar les tendències del sector i corroborar l'interès detectat per a potenciar el clúster de serveis compartits a Barcelona.

D'altra banda, el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya va publicar, a l'abril de 2006, un estudi titulat Els call-centers a nivell internacional: Factors diferencials de Catalunya en l'àmbit dels centres d'atenció telefònica. En l'apartat de recomanacions d'aquest estudi (després de realitzar una anàlisi del sector a nivell internacional i dels factors que fan de Catalunya i, en particular Barcelona, un lloc competitiu per a la ubicació d'aquests centres), es diu, específicament, pels centres de serveis compartits de grans empreses:

Aquest és el model on l'estudi més recomana polítiques proactives d'atracció per a Catalunya, comptant amb que el seu emplaçament més probable sigui la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, cal organitzar polítiques proactives que identifiquin sectors d'activitat i tipus d'empresa en els que Catalunya pot estar més interessada, conèixer-hi les empreses de referència i prendre iniciatives per contactar-hi, oferint Catalunya com a emplaçament, i tenint preparat una pack amb l'argumentari dels principals avantatges de localitzar el centre de serveis compartits a Catalunya versus a d'altres llocs.Per a més informació feu click aquí
Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte