Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Innovació Econòmica arrow Clústers arrow Disseny
Cluster
Disseny
Versio per a Imprimir Enviar a un amic

En els darrers 25 anys Barcelona s'ha posicionat com una de les capitals del disseny al món. Així doncs, com el disseny s'ha convertit en un sector estratègic per a Barcelona, al 22@Barcelona s'està desenvolupant el Clúster Disseny, un clúster d'excel·lència i innovació amb projecció internacional, al centre de la ciutat.

Al districte de la innovació s'estan consolidant diferents clústers: el Mèdia, TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), Tecnologies Mèdiques, Energia i Disseny. El model de clústers 22@Barcelona augmenta la competitivitat i la capacitat d'innovació i internacionalització dels agents econòmics del districte a partir de la concentració en el territori d'empreses, organismes públics, universitaris i centres d'investigació de referència en els sectors considerats estratègics, com ho és el disseny.

Aquest model de clústers també crea les condicions necessàries per a l'aterratge d'empreses i talent innovador d'arreu del món i afavoreix la creació d'una comunitat professional relacionada amb la xarxa global.

El Clúster Disseny, impulsat per BCD conjuntament amb 22@Barcelona, dinamitzarà el teixit empresarial amb actuacions intersectorials i intrasectorials amb els diferents agents, i reforçarà internacionalment la marca Barcelona en l'àmbit del disseny i la innovació.

Actualment, la zona del 22@Barcelona ja compta amb la presència d'empreses de serveis com les localitzades a Palo Alto (Estudi Mariscal, Morera Design, ADD + Arquitectura, Alex Gasca+Train01, Duch Claramunt, Fernando Salas Studio, GEC-UOC Grup, Laiguana, Pasarela, Puresang o Sans Visual Studio), o Ruiz+Company, Torres & Torres, Estudi Arola o G-Star Raw; la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i la BAU-Escola Superior de Disseny; o el Centre Tecnològic Leitat, entre d'altres.

Per consultar el dossier econòmic del sector del disseny a Catalunya i Barcelona, feu clic aquí.
 


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte