Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Objectius
Magnituds del projecte
Ubicació
Antecedents
Qui som?
Estat actual


Inici arrow Presentació arrow Ubicació arrow Renovació continua
Ubicació
Renovació contínua
Versio per a Imprimir Enviar a un amic
 

RENOVACIÓ CONTÍNUA

L'intens procés de renovació urbanística i econòmica portat a terme per Barcelona durant els darrers vint anys ha obtingut un ampli reconeixement internacional per la seva ambició i els resultats econòmics i socials aconseguits.

Després de la primera transformació realitzada amb motiu dels Jocs Olímpics, que consolidà l'obertura de la ciutat al mar i a la seva regió metropolitana, Barcelona ha començat una segona renovació que li permetrà reforçar la seva projecció internacional i atraure la implantació de les activitats més innovadores de l'economia del coneixement.

RENOVACIÓ DEL PONENT

El Pla del Delta del Llobregat impulsa el desenvolupament estratègic de les activitats logístiques i de transport en el sud-oest de la ciutat, proposa una inversió de 4.500 milions d'euros i comprèn les següents actuacions:

  • L'ampliació de l'Aeroport Internacional d'El Prat, amb capacitat per vols transoceànics i per duplicar el seu cabdal de passatgers fins a 40 milions anuals. 
  • El desviament de la desembocadura del riu Llobregat, tres quilòmetres cap al sud, que permet duplicar la superfície del Port de Barcelona (de 760 a 1.300 hectàrees) i quadruplicar la superfície de la seva zona d'Activitats Logístiques (de 65 a 263 hectàrees).  
  • L'expansió de la xarxa d'infraestructures viàries i ferroviàries, que contempla importants millores de la Ronda Litoral, l'arribada del Tren d'Alta Velocitat a l'aeroport i la construcció de més de 80 quilòmetres de metro i de ferrocarril.
  • L'ampliació de la Fira de Barcelona fins a obtenir una superfície de 15 hectàrees, que la convertirà en el segon recinte ferial d'Europa.
  • El desenvolupament de diversos projectes de protecció del Medi Ambient, que inclouen la construcció d'una nova depuradora i nombroses actuacions de regeneració de la costa i dels espais de valor ecològic del Delta del Llobregat.

RENOVACIÓ DEL LLEVANT

La revitalització del Llevant de Barcelona permet crear noves àrees de centralitat que incrementen la cohesió social i la competitivitat empresarial del Poblenou i de tota la ciutat, i inclou les següents actuacions: 

  • Plaça de Les Glòries, que marca l'accés al 22@Barcelona i als seus voltants acullen importants equipaments culturals, com el Teatre Nacional de Catalunya, l'Auditori de Barcelona i l'Arxiu de la Corona d'Aragó; als que se sumaran el futur Museu del Disseny, la Plaça de les Arts i el Campus Audiovisual del Districte 22@Barcelona, que convertiran a aquesta nova àrea de centralitat en un potent centre cultural de la Regió Metropolitana de Barcelona.
  • Fòrum Universal de les Cultures, que ha suposat la renovació radical d'un sector urbà anteriorment caracteritzat per una forta presència d'instal·lacions tècniques i de sanejament, per integrar-lo en la dinàmica de la ciutat i convertir-lo en un focus d'activitat econòmica i cultural de primer ordre.
    La transformació ha permès construir el major centre de convencions del sud d'Europa i l'Edifici Fòrum que culmina l'arribada de l'Avinguda Diagonal fins el mar. A més d'aquests dos projectes cal afegir la construcció del futur Campus Interuniversitari del Besòs (b_TEC) amb 60.000 m² d'espais docents i 60.000 m² més destinats a departaments d'investigació i desenvolupament en col·laboració amb empreses.   
  • Estació Intermodal de La Sagrera, que combinarà metro, autobusos, trens de rodalies i trens regionals amb el Tren d'Alta Velocitat. La nova estació enllaçarà Barcelona amb Madrid en dues hores i mitja i amb Perpignan en tres quarts d'hora, i connectarà el 22@Barcelona amb l'aeroport d'El Prat en només onze minuts.


Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte