Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Un nou model de ciutat
Normativa
Estat actual


Inici arrow Innovació Urbana arrow Un nou model de ciutat arrow Infraestructures avançades arrow Carrers pels ciutadans
Infraestructures avançades
Carrers pels ciutadans
Versio per a Imprimir Enviar a un amic

El Pla Especial d'Infraestructures proposa un nou model d'ordenació del subsòl. Les xarxes troncals, constituïdes per les conduccions que lliguen l'àmbit amb la resta de la ciutat i les centrals (centrals telefòniques, centres de transformació, de climatització centralitzada,...), circulen sota les calçades dels carrers portant el servei a tot l'àmbit.  L'accés d'aquests serveis a les illes es fa mitjançant les galeries de servei, que disposen d'un mínim de dues sales tècniques (on trobem els transformadors, dipòsits d'acumulació,...) des de les quals surt la xarxa de distribució per l'interior de les illes. Aquestes xarxes de distribució connecten les sales tècniques amb els espais tècnics de cada edifici, que recullen els elements tècnics com poden ser els comptadors. Així, mitjançant l'accés vertical, els serveis arriben a totes les plantes de l'edifici. Al terrat de cada edifici es reserva un espai tècnic i una zona pels serveis de radiocomunicacions. 

Pels serveis propis dels carrers, com per exemple l'enllumenat públic, i per donar servei als edificis existents i a les illes encara no transformades, es disposa d'una xarxa de canalitzacions que envolta les illes per les voreres.

Ordenació viària

El pla 22@Barcelona defineix una nova jerarquia de carrers primaris i secundaris que millora la fluïdesa del trànsit rodat i crea àrees destinades exclusivament a la circulació local, que produeixen una significativa disminució de la contaminació acústica i mediambiental.
Amb el cofinançament del FEDERMembres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte