Ajuntament de Barcelona
Inici Webmap Documentació Newsletter Contacte Opinió

Presentació | Innovació Urbana | Innovació Econòmica | Innovació Social
Actualitat | Contractació Pública | Participa


Concentració de talent
Clústers
Cultura innovadora
Centres tecnològics
Plataforma internacional
Espais de negocis
Espai per a professionals
Serveis a l'empresa
Estat actual


Inici arrow Innovació Econòmica arrow Centres tecnològics
Centres tecnològics
Centres tecnològics
Versio per a Imprimir Enviar a un amic

Els centres tecnològics constitueixen una de les principals estructures d’intermediació entre la investigació i l’empresa i constitueixen un element imprescindible de suport a la innovació, tant per a les PIMES com per a les grans empreses.

Per aquest motiu, el projecte 22@Barcelona, amb col·laboració amb la Xarxa de Centres Tecnològics Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya, impulsa diverses iniciatives per atraure els principals centres sectorials dels àmbits amb més projecció de futur a Catalunya i fomentar la implantació dels mateixos en un entorn proper, amb l’objectiu de potenciar els avantatges de la proximitat i la interrelació entre els diversos centres.

Per exemple, a 22@Barcelona està en construcció el Centre d'Innovació Barcelona Media, que ja està en funcionament en una ubicació provisional (Edifici Imagina) i la seva activitat principal és la promoció, desenvolupament i execució de projectes d'I+D per empreses del sector audiovisual. Molt a prop d'aquest centre es troba, també de manera provisional, el Barcelona Digital Centre Tecnològic. Aquest centre té com a missió contribuir al desenvolupament de la Societat de la Informació i al creixement del sector TIC i està al servei tant de les empreses del sector com de les usuàries de les tecnologies de la informació i la comunicació.

El futur Institut d'Investigació en Energia de Catalunya (IREC), que s'especialitzarà en la investigació i desenvolupament tecnològic a l'àmbit de l'energia per fer més sostenible el model energètic actual, s'ubicarà al campus interuniversitari del Besós.

Aquests centres conviuen o conviuran a curt plaç amb centres d'iniciativa privada com el Centre d'I+D d'Orange, proveïdora de telecomunicacions, el Centre d'Investigació i Desenvolupament Tecnològic ALSTOM, que investiga en el sector del transport ferroviari urbà i interurbà i el nou centre d'I+D en telecomunicacions que la companyia Telefònica ubicarà pròximament, entre d'altres.
Membres de:

XPCATAPTEIASPCIDEMTCI OpenLivingLabs Living Labs Global
© Copyright 2006 · 22 ARROBA BCN, S.A.U. · Legal · Crèdits · Opinió · Contacte